Raadsleden bijgepraat na Cleantech Regio on Tour

gepubliceerd

Raadsleden van de gemeenten in de Cleantech Regio zijn weer helemaal up-to-date na Cleantech Regio on Tour. De rode draad: hoe vertaalt regionaal beleid zich lokaal? “Zo komt cleantech dichterbij”, vat raadslid Loes Looman uit Epe samen.

CDA-raadslid Loes Looman uit Epe is goed geïnformeerd over cleantech, want zij bezoekt steevast de congressen Cleantech Tomorrow. “Als je daar vol passie hoort vertellen, word je vanzelf enthousiast.”

Vertaling naar ‘lokaal’ Toch was ook Cleantech Regio On Tour nuttig. Lang niet alle raadsleden zijn immers congresgangers. Dan brengt zo’n tour met informatieve presentaties en veel dialoog cleantech dichterbij. Zeker door de vertaling naar ‘lokaal’.

Meer bekendheid onder inwoners nodig “In Epe werken onderwijs en bedrijfsleven intensiever samen met cleantech als thema”, illustreert Looman. “Op meerdere fronten worden in onze gemeente stappen gezet, ook met het Energieloket.” Dit laatste spreekt Looman zeker aan, want: “cleantech moet onder inwoners meer gaan leven.”

Betrokkenheid vergroten “Een goede vorm om iedereen betrokken te houden”, luidt de recensie van CDA-raadslid Gerry Ypma uit Brummen over Cleantech Regio on Tour. “Al vond ik de recente bijeenkomst die werd georganiseerd door de griffies in de regio minstens zo zinvol.”

In allerlei vormen moet je vooral doorgaan om bekendheid te geven aan het belang van regionale samenwerking, onderstreept Ypma. “Food Valley was pas na jaren een begrip. Het heeft tijd nodig voor wij als Cleantech Regio bekend zijn.”

Lokale component een plus De lokale component van de tournee sprak Ypma aan. Zo kwam een papierfabrikant uit Eerbeek aan de raadsleden vertellen over het schreeuwend tekort aan technici. Al eerder initieerde Ypma zelf het initiatief om een lokale Energietafel te starten. “Zo koppel je regionaal beleid aan lokale actie.”