Congres “Circulariteit en financiën in de infrasector

Circulair bouwen: de uitdagingen zijn groot en de ambities zijn fors. De bouwsector veroorzaakt veel CO2 -uitstoot en verbruikt veel grondstoffen en energie. Daarnaast is er nauwelijks hoogwaardig hergebruik van materialen. Er wordt veel gesproken en gestudeerd, maar bedrijven, opdrachtgevers en overheden zijn nog erg afwachtend. Dat moet anders en dat kán ook anders!

Welke circulaire business-modellen zijn kansrijk, hoe kunnen circulaire projecten worden gefinancierd? Products-as-a-service zijn in opkomst, een uitdaging is de financiering. Welke invloed hebben hergebruik van materialen en restwaarde op financieringsmogelijkheden? Kan een overheid een weg of de herinrichting van een woonwijk via lease financieren? Tevens wordt aandacht besteed aan do’s en dont’s voor overheid/bedrijven die overwegen circulair te gaan bouwen.

De specialisten Anke Verhagen en Geert Dirkse van Rabobank gaan hierover graag met u in gesprek. Anke is Business Developer - Sustainability and Circular Economy - Real Estate Finance. Geert is Senior sectorspecialist Bouw & Vastgoed.

Cases en vragen

Bedrijven, overheden en opdrachtgevers worden opgeroepen om vooraf met vragen en cases te komen. De experts van Rabobank Real Estate Finance zullen uw input zoveel mogelijk behandelen.

Locatie: Huis van de Provincie Gelderland, Markt 11, Arnhem.

Aanmelden, meer informatie en cases inbrengen: info@circulairbouwen.org