Een besparing gelijk aan de uitstoot van 35 huishoudens bereikt door controles OVIJ

Namens de gemeente Epe is de Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ) verantwoordelijk voor het toezicht op de uitvoering van energiebesparingsmaatregelen die wettelijk verplicht zijn bij bedrijven en instellingen.

In 2018 voerde de OVIJ bij 19 bedrijven controles uit. De verwachting is dat door de besparingen die volgen uit deze controles een besparing van 282 ton CO2 per jaar plaatsvindt. Dit is gelijk aan de jaarlijkse CO2 uitstoot van 35 huishoudens. Hiermee levert de gemeente Epe een bijdrage aan de ambities uit de agenda van de Cleantech Regio (25% minder C02 uitstoot).

Naast het controleren en eventueel vaststellen van overtredingen dienen de contacten tussen de bedrijven en de OVIJ meerdere doelen:

  • onder de aandacht brengen van innovaties en projecten waar bedrijven gebruik van kunnen maken;
  • verbinding leggen tussen bedrijven, bedrijvenkringen en belangenorganisatie(s);
  • onder de aandacht brengen van de mogelijkheden die de Taskforce Zonne-energie biedt

Energiekoplopers Apeldoorn Epe

Naast het genoemde toezicht op de uitvoering van energiebesparingsmaatregelen bij bedrijven en instellingen, is de gemeente Epe samen met de gemeente Apeldoorn en enkele grootverbruikers betrokken bij het project Energiekoplopers Apeldoorn Epe. Ook is zij aan de slag met het verduurzamen van het bedrijventerrein Eekterveld.

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email