Nieuws

Brexit komt nu heel snel dichterbij

Binnenkort treedt het Verenigd Koninkrijk (VK) - met of zonder akkoord - definitief uit de Europese Unie (EU). Na uittreding worden dus hoe dan ook douaneformaliteiten opnieuw ingevoerd, ongeacht de uitkomst van de onderhandelingen. Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk? Of bent u dat van plan? Bereid u dan voor op zakendoen met een land buiten de EU. Kijk voor al uw vragen en de Brexit-scan op: https://www.brexitloket.nl/brexitloket-voor-ondernemers

Lees meer

Regionale Energiestrategie Cleantech Regio in de maak

Eerste stap vaststelling startnotitie: De Cleantech Regio maakt vaart met het opstellen van een Regionale Energiestrategie (RES). Een eerste stap is het vaststellen van de startnotitie. In deze notitie staat welke partijen meedoen, en onderschrijven de partners de ambities van de Regionale Energiestrategie en de manier van werken.

Lees meer

Deelnemen aan het Water Test Network

Nieuwe technieken of ideeen testen op gebied van water. Daar gaat het om in het Water Test Network. Waterschap Vallei en Veluwe biedt vanaf juni 2019 met name MKB-ondernemers een testlocatie in de praktijk aan.

Lees meer

Mobiliteitskaart Cleantech Regio

Wilt u als mkb-ondernemer in de Cleantech Regio nu echt werk gaan maken van slimme en schone mobiliteit? Dan heeft Slim en Schoon Reizen een mooi aanbod voor u. Via de Mobiliteitskaart Cleantech Regio kunt u voor 5 concrete mobiliteitsmaatregelen een financiele tegemoetkoming aanvragen tot wel € 6000,-.

Lees meer

Interessant overzicht van duurzaamheidssubsidies

Wie in 2019 duurzaam investeert of bijdraagt aan de CO2-reductie en vermindering van aardgasverbruik kan rekenen op een financiele beloning van de overheid. Via subsidieprogramma's en fiscale regelingen zijn komend jaar honderden miljoenen euro's beschikbaar voor zowel kleinere energievriendelijke investeringen als omvangrijke samenwerkingsprojecten op het gebied van energie-innovatie. Waar liggen dit jaar de energie-subsidiekansen? Een kort overzicht

Lees meer

Vlot en veilig fietsen, samen voor een vitale, bereikbare regio

E-bike Probeerpool
Vanaf 2 mei 2018 zijn e-bikes, cargo bikes en speed pedelecs te reserveren voor de probeerpools in Gorssel, Epe, Twello en Brummen. Deze elektrische fietsen zijn zelf gratis een week uit te proberen. Een mooie kans om eens te ervaren of de e-bike een goed alternatief is voor de auto.

Lees meer