Nieuws

Vlot en veilig fietsen, samen voor een vitale, bereikbare regio

E-bike Probeerpool
Vanaf 2 mei 2018 zijn e-bikes, cargo bikes en speed pedelecs te reserveren voor de probeerpools in Gorssel, Epe, Twello en Brummen. Deze elektrische fietsen zijn zelf gratis een week uit te proberen. Een mooie kans om eens te ervaren of de e-bike een goed alternatief is voor de auto.

Lees meer

BEDRIJVENTERREIN KWEEKWEG TE EPE BELOOND MET KEURMERK VEILIG ONDERNEMEN CONTINU SAMENWERKEN.

Den Haag 29 maart 2018. Bedrijventerrein Kweekweg te Epe heeft het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen Continu Samenwerken behaald. Dit Keurmerk is een waardering voor bedrijventerreinen waar de samenwerking om de veiligheid te verbeteren al langer loopt. Een belangrijke voorwaarde in het proces om een KVO-B-certificaat te behalen is dat ondernemers samen met gemeente, politie, brandweer en evt. andere partijen afspraken maken om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken. Dit levert een veiliger omgeving op met als resultaat een groter gevoel van veiligheid en minder schade. Daar profiteert iedereen van. MKB-Nederland heeft dit proces begeleid.

Lees meer

Raadsleden bijgepraat na Cleantech Regio on Tour

Raadsleden van de gemeenten in de Cleantech Regio zijn weer helemaal up-to-date na Cleantech Regio on Tour. De rode draad: hoe vertaalt regionaal beleid zich lokaal? “Zo komt cleantech dichterbij”, vat raadslid Loes Looman uit Epe samen.

Lees meer

Glasvezel voor het buitengebied van de NoordVeluwe

De Stichting Breedband Noord Veluwe is al geruime tijd op zoek naar mogelijkheden voor de realisatie van breedband in de buitengebieden. Na veel onderzoekswerk is er een goede oplossing gevonden door concrete afspraken te maken met het Communication Infrastructure Fund (CIF). CIF is een partner die goed in staat is, en dit ook al heeft bewezen, om tegen aanvaardbare kosten een glasvezelnetwerk te realiseren in de buitengebieden. In deze zesde nieuwsbrief wordt een beeld gegeven van de situatie van dit moment.

Lees meer