Nieuws

Nieuw: Mobiliteitskaart Cleantech Regio

Wilt u als mkb-ondernemer in de Cleantech Regio nu echt werk gaan maken van slimme en schone mobiliteit? Dan heeft Slim en Schoon Reizen een mooi aanbod voor u. Via de Mobiliteitskaart Cleantech Regio kunt u voor 5 concrete mobiliteitsmaatregelen een financiele tegemoetkoming aanvragen tot wel € 6000,-.

Lees meer

Interessant overzicht van duurzaamheidssubsidies

Wie in 2019 duurzaam investeert of bijdraagt aan de CO2-reductie en vermindering van aardgasverbruik kan rekenen op een financiele beloning van de overheid. Via subsidieprogramma's en fiscale regelingen zijn komend jaar honderden miljoenen euro's beschikbaar voor zowel kleinere energievriendelijke investeringen als omvangrijke samenwerkingsprojecten op het gebied van energie-innovatie. Waar liggen dit jaar de energie-subsidiekansen? Een kort overzicht

Lees meer

Save the date: 14 maart 2019: 09.30 uur: Ontmoet Duitse en Belgische organisaties actief in circulaire economie

Is je organisatie actief binnen de circulaire economie of recycling? Wil je internationale contacten uitbreiden? Kom dan op 14 maart naar de European Neighbouring Countries Circular Economy Day. Deze dag bezoekt een delegatie van Duitse bedrijven uit het Ruhrgebied en een groep Waalse bedrijven (België) Gelderland. Er is volop gelegenheid tot matchmaking met de deelnemende bedrijven, die zich allen bezighouden met circulariteit.

Lees meer

Vlot en veilig fietsen, samen voor een vitale, bereikbare regio

E-bike Probeerpool
Vanaf 2 mei 2018 zijn e-bikes, cargo bikes en speed pedelecs te reserveren voor de probeerpools in Gorssel, Epe, Twello en Brummen. Deze elektrische fietsen zijn zelf gratis een week uit te proberen. Een mooie kans om eens te ervaren of de e-bike een goed alternatief is voor de auto.

Lees meer

Raadsleden bijgepraat na Cleantech Regio on Tour

Raadsleden van de gemeenten in de Cleantech Regio zijn weer helemaal up-to-date na Cleantech Regio on Tour. De rode draad: hoe vertaalt regionaal beleid zich lokaal? “Zo komt cleantech dichterbij”, vat raadslid Loes Looman uit Epe samen.

Lees meer

Glasvezel voor het buitengebied van de NoordVeluwe

De Stichting Breedband Noord Veluwe is al geruime tijd op zoek naar mogelijkheden voor de realisatie van breedband in de buitengebieden. Na veel onderzoekswerk is er een goede oplossing gevonden door concrete afspraken te maken met het Communication Infrastructure Fund (CIF). CIF is een partner die goed in staat is, en dit ook al heeft bewezen, om tegen aanvaardbare kosten een glasvezelnetwerk te realiseren in de buitengebieden. In deze zesde nieuwsbrief wordt een beeld gegeven van de situatie van dit moment.

Lees meer